Стена от плетени габиони

Поръчка на плетени габиони с няколко клика!

Smart Metal Group e лидер на пазара с габиони. Не се колебайте и поръчайте висококачествени габиони. Обадете се на тел: +359 876 836 490 или пишете на sales@smartmetalgroup.com, за да се свържете с наш консултант, който ще Ви даде подробна информация за предлагания от нас асортимент. За комфорта на нашите клиенти предлагаме и професионален монтаж на габиони за Софийска област! Извършваме доставка на габиони до всички части на страната!

Приложение на плетените габиони

Плетените габиони се предлагат основно в инфраструктурното, промишленото и геотехническото строителство. Те притежават високи якостни характеристики, което ги прави способни да понесат огромните товари от земен натиск и собствено тегло. По-свободната им форма в сравнение с електрозаварените габиони не ги прави предпочитан избор в градинското и ландшафтното оформление. Най-честите приложения на плетените габиони са:

  • подпорни стени от габиони за склонове и насипи;
  • укрепване на свлачища с габиони;
  • за пътни и железопътни обекти;
  • за укрепване на морски и речни брегове;
  • за укрепване на речни корита;
  • за язовирни стени;
  • за инженерни съоръжения от различен тип;

.

Видове, размери и цени на плетените габиони

 

Вид габионРазмер плетен габионФ телОко на габионаДиафрагма
Плетен габион100 х 50 х 50 см3.00 мм80х100 ммне
Плетен габион100 х 100 х 100 см3.00 мм80х100 ммне
Плетен габион200 х 50 х 50 см3.00 мм80х100 мм1 бр.
Плетен габион200 х 100 х 50 см3.00 мм80х100 мм1 бр.
Плетен габион200 х 100 х 100 см3.00 мм80х100 мм1 бр.
Плетен габион300 х 100 х 100 см3.00 мм80х100 мм2 бр.

Забележка: Приемат се поръчки и за други размери, спрямо количественото задание.

Инженерни съоръжения от габиони

Плетен габион - изграждане на подпорни стени - Смарт Метал ГрупПри прокарване на нови пътища или железници невинаги геоложките условия предоставят безопасни условия за строеж и експлоатация на инфраструктурните обекти. Налага се ограничаване на земните склонове, за да не навлизат на територията на инженерните съоръжения. В повечето случаи се налага изпълнението на подпорни стени, които могат да достигнат внушителни размери. Изпълнението на една подпорна стена е сложен и комплексен процес, тъй като както всяка стоманобетонова конструкция, тя се нуждае от кофраж, армировка и бетон. Изработката й, както и отлежаването на бетона, изискват много време и постоянни грижи за правилното и постепенно съсъхване на бетона. От друга страна изпълнението на една подпорна стена от габиони се ограничава единствено до техния монтаж. Плетените габиони притежават не по-малка носеща способност от стоманобетонов елемент със същите геометрични размери. Плетените габиони са подходящи за изпълнение на инфраструктурни обекти, тъй като не изискват голямо количество допълнителни мерки при монтирането им. Плетените габиони могат да бъдат влагани и за изграждането на изкуствени насипни съоръжения, когато наличните почви са слаби или се налага поемането на по-големи товари.

Хидростроителството е друга сфера, в която могат да бъдат влагани габиониПлетените габиони се използват за укрепване на речни и морски брегове, при които абразивното действие на водата компрометира крайбрежната експлоатация. Под действието на вълните земните почви биват разрушавани и отнасяни, което може да доведе до разрушение на пристанищафундаменти на съоръжения, „поглъщане“ на пътища и др. Плетените габиони са отлично средство за борба с абразията, тъй като те не са подвластни на нейните влияния. Скалните късове са издръжливи срещу разрушаващото действие на водата, а защитните покрития по поцинкованите телове на габиона предпазва от корозиращото действие на водните молекули. Плетените габиони са подходящи за изпълнение и на язовирни стени в комбинация с плътни насипни материали.

Свлачищата продължават да бъдат бич за строителите дори и в 21-ви век. Според строителното законодателство на Република България, изпълнението на строежи в свлачищни райони е строго забранено. Въпреки това свлачищни процеси могат да се активират и във вече застроени райони, което при всички положения означава само едно – разрушения. Свлачищата представляват придвижване на земни маси по дадена хлъзгателна повърхнина. Тяхната превенция е сложна задача, като съществуват множество инженерни решения, които могат да възпрат свлачищните процесиГабионите са отлично средство за ограничаване на свлачищата, тъй като те притежават необходимата структурна стабилност, за да да възпрат силите, предизвикани от земния натиск на свлачището. Необходимо е да бъдат осигурени здрави и стабилни взаимовръзки между отделните блокове от габионното съоръжение, което трябва подсигурено срещу хлъзгане и преобръщане. Разполагането на габиони в петата на свлачището възпира движението на земните маси и осигурява безопасната експлоатация на района.

Направете запитване