Изработка на габиони

Габионните кошове се произвеждат по няколко различни технологии, в зависимост от тяхното приложение и необходими характеристики за експлоатация.. Gabioni.eu произвежда габиони и укрепващи мрежи, които са сертифицирани по ISO 9001:2000 производствена линия.

черно бял сглобяване на габиони

Основни видове габиони

  1. Електрозаварените габиони се изработват от заварени метални пана, най-често от поцинкован тел. Предлагат се и горещо-поцинковани пана, както и от тел Галфан. Най-често от Ф3 или Ф4, но по поръчка се изработват и други.

  2. Плетените габиони се изработват от двойно или тройно-усукана плетена хексагонална мрежа, без заварка. Най-често се използва поцинкован тел Ф3.

И двата типа габиони могат да варират по размери и характеристики, така че да отговорят на нуждите на проекта. Изработват се и габиони по специални поръчки на клиент, най-често такива за декоративна цел или със специални изисквания за издръжливост.ж

Компоненти за монтаж

Обикновено габионите се произвеждат заедно с всички необходими компоненти за монтаж. В това число влизат страните на габиона, спирали или тел за монтаж, диафрагми, обтегачи и други. Тези компоненти са включени в цената на габиона.

Допълнително е необходимо закупуването на геотекстил за подложка и инертен материал за запълване на кошовете.

Запитване за изработка на габионни системи

Запитване за оферта за закупуване на габиони + монтаж от Gabioni.eu

  1. Получаване на запитване от клиент по телефон/имейл за производство на габиони. 

Следва уточнение на следните въпроси:

  • Къде се намира обекта, за които са необходими габионите?
  • Предназначение и цел на обект – декоративна стена, ограда, стъпаловиден двор, подпорна стена или друго.
  • Размери и характеристики на обекта – ширина, дължина, височина и друго, което е необходимо за изготвянето на индивидуална оферта и изготвянето на количествена сметка за необходимите материали.
  • Избор на одходящ вид габиони за изпълнението на обекта – плетени, електрозаварени, система “Премиум”, геоклетки, декоративни или други.
  1. Уточнява се адрес, подходящ ден и час за оглед на обекта. След оглед се изготвя индивидуална оферта за производство/ доставка/ монтаж. За всеки обект се уговаря ориентировъчна дата за възможен монтаж.
  2. Дата за доставка и монтаж на габиони се запазва официално с авансово плащане в брой на адрес/ по банка или друго. Имайте предвид, че доставката на габионите се извършва преди започване на работа по самия обект.