Габиони за декоративна цел

Поръчай лесно декоративни габиони

Smart Metal Group e лидер на пазара с габиони. Не се колебайте и поръчайте висококачественo изработени габиони на конкурентни цени.  За комфорта на нашите клиенти предлагаме и професионален монтаж на габиони за Софийска област! Извършваме доставка на габиони до всички части на страната. Пишете на имейл: sales@smartmetalgroup.com, за да се свържете с наш консултант.

Какво представляват габионите за декоративна цел?

Габионът е строителна система с широко приложение. Съществуват множество видове габиони, но всеки един от тях се състои от два основни компонента – мрежа и пълнежен материал. Най-често за производството на габионната мрежа се използва стомана, но могат да бъдат използвани и други метали с декоративни цели. Пълнежният материал типично е от скални късове, като отново съществуват множество разнообразни възможности при целен определен външен вид на габиона.

Освен с правилна геометрична форма, габионите могат да бъдат изработени с различна конфигурация, за да изпълняват и декоративни функции, освен конструктивни. Декоративните габиони намират все по-широко приложение в ландшафтната архитектура, тъй като предлагат невероятни възможности за артистична и художествена изява на ниска цена. Конструкцията на габионите може да бъде изпълнена по различен начин за постигане на максимална удовлетвореност от крайния резултат. Примерите за декоративни габиони са безброй – габиони цветарницигабиони саксиипейки от габионикамини от габионискулптури от габиони. Това, което може да направи един габион декоративен е не само неговата геометрична форма. Конфигурацията и подредбата на пълнежния материал също играе важна роля за декоративния вид на един габионДекоративните габиони са строго индивидуални в зависимост от желания резултат и изискванията на нашите клиенти. Поради тази причина те се изработват по индивидуален проект за декоративни габиони.

Характеристики на декоратините габиони

Размер на тела: габионите за декоративна цел се произвеждат от поцинкован тел основно с диаметър Ф3.00 или Ф4.00.

Видове покритие: основното покритие при този тип габиони е цинково покритие. То осигурява защита на метала от вредните въздействия на атмосферата (атмосферни води, дъжд, сняг, вятър и температурни амплитуди), както и от корозия. По поръчка могат да бъдат произведени габиони от тел Галфан или горещо-поцинковани.

Видове клетки: стандартните отвори на електрозаварените габиони са с размер на окото: 50х50 мм, 50х100 мм, 100х100 мм, докато при плетените е 80х100 мм.

 

Защо все по-често се избират габиони за декоративни проекти?

 1. Висока устойчивост и носимоспособност – габионите са способни да издържат на много големи товари. Комбинацията от скални материали и метална мрежа увелличава носимоспособността и издръжливостта на конструкцията. Компонентите взаимно допълват качествата си. Високото собствено тегло на габионните конструкции спомага за тяхната устойчивост срещу удар, преобръщане и хлъзгане.
 2. Дълготрайност на конструкцията – самите габиони са изключително дълготрайни не само на време, но и на различни външни атмосферни влияния и корозия. Благодарение на това габионите запазват своята издръжливост и външен вид години напред.
 3. Лесен монтаж и поддръжка – габионите са структури, които не изискват сериозни капиталовложения по време на тяхния монтаж и експлоатация. Те се характеризират с изключително дълъг живот. Покритието им запазва металът, а скалните късове по своите характеристики също не се влияят от времето, което води до отпадане на специална поддръжка във времето.
 4. Бюджетно решение – като решение габионните структури са сравнително бюджетни, като за сравнение може да се вземе предвид необходимите средства за изпълнението на плътна стоманобетонна конструкция. Те се монтират лесно, машини се изискват само при големи и трудни обекти. Инертният материал, с който се запълват е основно скални късове, които също са с ниска себестойност.
 5. Екологичност и безвредност – конструкциите от габиони са екологични. Кухините между скалните късове в габионите осигуряват възможност на растителността да вирее, без да възпрепятства развитието й. Металната мрежа на габиона е идеален опорен скелет за всички пълзящи растения. Това ги превръща в перфектен избор при различни ландшафтни проекти в дворове, градини, паркове и т.н.

Видове габиони за декоративна цел

 • Цветарници, саксии, ограждане на насаждения.
 • Камини, летни градини, огнища.
 • Водопади, езерца, водни ефекти.
 • Обзавеждане за дома и градината.
 • Стълби, стълбищни площадки, терасиран двор.
 • Декоративни колони, огради, заграждения.
 • Декоративни елементи и скулпури.
 • Заграждения за контейнери и кошове за отпадъци.
 • Навеси, летни градини и други външни помещения.

 

Няколко интересни предложения от Gabioni.eu

Саксии и цветарници за двора и градината

Декоративните габиони са нова тенденция, която завладя ландшафтния дизайн. Габионите саксии могат да се изработят в квадратна или правоъгълна форма. Позволяват изработване и по размери и задание на клиент. Могат да служат както и за засаждането на декоративни растения, храсти и дървета, така и за обозначаването на цветни лехи и малки градинки за цветя, билки и други. Основният размер саксии габион, предлагани от Gabioni.eu са с размер 50х50х50 см и с отвор в средата. 

Размер саксия

Ф тел

Око

Цена

50 х 50 х 50 см

Ф 3.00

50 х 50 мм

65.00 лв.

50 х 50 х 50 см

Ф 3.00

50 х 100 мм

80.00 лв.

50 х 50 х 50 см

Ф 4.00

50 х 100 мм

75.00 лв.

Вторият тип габиони Саксии и също така предпочитани са тип „цветарник„. Формата им наподобява „охлюв“ и често е на няколко нива. Запълват се с дребна фракция камъни или декоративни такива. Най-често се ползват за ниски засаждения в двора и градината. Обикновено изработката и монтажът им отнемат повече време. Поръчки за тях се приемат с допълнително потвърждение от Gabioni.eu.

Декоративни мини габиони за дом и градина

Мини габионите са възможност да добавите акцент във вашия дом и градина. Техните малки размери позволяват поставянето им на желани от вас места и експериментирането с различни видове пълнеж (декоративни и стъклени камъни, слама, стъкло и други).
Мини габионите се изпращат в разглобено състояние, но с всички необходими компоненти за монтаж (спирали). Инертен материaл за пълнеж се закупува допълнително. По поръчка можем да изработим и други размери.

Размер габион

Ф тел

Око

Цена

50 х 25 х 50 см

Ф 3.00

50 х 50 мм

27.00 лв.

50 х 50 х 50 см

Ф 4.00

50 х 100 мм

32.50 лв.

Габиони за изграждането на пейки

Габионите за изграждането на пейки могат да варират като размери и като вид, в зависимост от желанията на клиента.Габионите се комбинират идеално с всеки вид дървен материал. Габионите за пейки се изпращат в разглобен вид, но с всички необходими компоненти за монтаж. Инертен материал и дървен материал не са включени в цената.

Вид

Размер габион

Ф тел

Око

Заварен

50 х 50 х 50 см

Ф 3.00

50 х 50 мм

Заварен

50 х 50 х 50 см

Ф3.00/ Ф 4.00

50 х 100 мм

Заварен

50 х 50 х 100 см

Ф3.00/ Ф 4.00

50 х 100 мм

Заварен

50 х 50 х 200 см

Ф 3.00/ Ф4.00

50 х 100 мм

Плетен

50 х 50 х 100 см

Ф 3.00

80 х 100 мм

Придайте уникален и изтънчен вид на Вашият двор или градина. Възможностите за избор на декоративни габиони са безкрайни, а ние от Smart Metal Group сме готови да бъдем Ваш партньор в трансформирането на всеки един ландшафтен обект в истинско райско кътче. Пишете на email sales@smartmetalgroup.com, за да отправите Вашите въпроси към нас. Нашите консултанти са готови да Ви дадат пълна информация, както и да изработят персонална оферта за желаните от вас видове и количества габиони. Не се колебайте и променете облика на Вашия двор или градина с декоративни габиони от Смарт Метал Груп!