Комбинирани огради с габиони

Със своите здравина и стабилност, но в същото време стилна и семпла визия, габионите навлизат във все повече домове и индустриални помещения. Именно семплия им вид позволява и лесната комбинация на габионните оградни системи с различни видове материал. А с повече въображение и комбиниране на различен инертен материал обикновената ограда може да се превърне в истинско произведение на изкуството. В последно време все по-често се срещат комбинации от габиони с оградни мрежи или пана, дървен материал, или за основа се избират кашпи от габиони между колоните, в които се засаждат цветя или дори дръвчета, които да допринесат със своята зеленина и чар.

Ограда = Габиони + Дървени летви

Дървените летви, с които се съчетават габионите, за да се получи комбинирана оградна система се изработват по поръчка спрямо конкретните размери на оградата и най-вече предпочитанията на клиента относно вид и цвят на дървото. Те могат да бъдат поставени както хоризонтално, така и вертикално, за да паснат на всеки вкус или стил градина. 

Спрямо желанието на клиента, летвите могат да бъдат закачени за колони изработени от дърво или габиони, като визията в единия случай остава по-модернистична, а в другия, би се вписала по-добре в по-битова обстановка. Дървените летви се обработват с импрегнант или лак, което ги прави издръжливи на различни атмосферни условия и съответно удължава животът на оградата

Голямо предимство при изборът на комбинирана оградна система, спрямо изцяло дървената е, че тъй като габионите са с изключително дълъг живот при евентуално нараняване или захабяване на дървото, няма нужда да се сменя цялата ограда, а само допълнителните елементи. Това позволява както промяната на дизайна на оградната система, така и спестяването на средства в бъдеще.

Няколко идеи на комбинирани огради габиони и дърво