Обемни георешетки

Изпрати запитване за геосистеми

Smart Metal Group e лидер на пазара с габиони и геосистеми. Не се колебайте и поръчайте висококачественo изработени геосистеми и габиони на конкурентни цени.  За комфорта на нашите клиенти предлагаме и професионален монтаж  за Софийска област! Извършваме доставка на габиони и георешетки до всички части на страната. Пишете ни на имейл: gabioni@smartmetalgroup.com за повече информация и оферти.

Какво представляват обемните георешетки?

Геоклетката е геосинтетична структура, която представлява триизмерна структура от ленти, направени от полиестер, полиетилен или полипропилен. Полимерните или синтетичните ленти се закрепват заедно, образувайки гъвкава обемна решетка с клетки, подредени шахматно.

Геоклетката служи като отлична армираща рамка, а клетките й впоследствие се пълнят със скални парчета, насипни материали (пясък, чакъл) или се заливат с бетон. За да се намалят разходите за строителни работи, се практикува фиксиране на пълнежа.

Благодарение на своята структура, гъвкавост и устойчивост на деформации, геоклетката се използва успешно там, където е необходимо противодействие на ерозия, пропадане на почвата или отстраняване на излишната влага (дренаж).

Предимства на геоклетката

 • Издръжливост поради устойчивостта на синтетични и полимерни материали към агресивни влияния на околната среда (подземни води, ултравиолетови лъчи, соли, алкали) и устойчивост на гниене, което осигурява дълъг експлоатационен живот
 • Материалът е екологично чист, не отделя токсични и опасни за околната среда вещества.
 • Геоклетката не се нуждае от поддръжка и текущи ремонти
 • Тя е удобна за транспортиране и заема минимум място при складиране, защото се транспортира и се съхранява в сглобен вид.

 

Области на използване на геоклетките

 1. В строителството – за укрепване на склонове, речни брегове и водоеми
 2. При пътното строителство – по време на изграждането на всякакъв вид пътища, паркинги, хеликоптерни площадки, укрепване на склонове в съседство с коловозите
 3. При железопътното строителство геоклеткаката служи за укрепване на склоновете, съседни на железопътните коловози, за подсилване на слаби почви на местата, по които минават коловозите, и за повишаване на тяхната стабилност чрез разпределяне на товара върху по-голяма площ, за предотвратяване образуването на празнини под калните участъци на железопътната линия. В кални и заблатени райони укрепващата структура на геоклетката се комбинира с дренажни елементи и мрежест геотекстил.
 4. В инфраструктурни проекти – укрепване и озеленяване на склонове, антиерозионна защита,  фиксиране на плодородна почва
 5. Нефтената и газовата промишленост – геоклеткатасе използва за укрепване на сложни участъци от тръбопроводи, особено в планински райони, при изграждането на задържащи конструкции за насипи, на площадки за компресорни станции, за създаване на временни или постоянни пътища за достъп до съоръжения за производство на нефт и газ, за укрепване на територията на находищата
 6. Укрепване на водостоци – поради своята гъвкавост и устойчивост на деформации, геосинтетичната клетка служи за укрепване на бреговете на реките, стените на водните резервоари и малките хидравлични конструкции. Пълнителят за всеки един от случаите се избира отделно, като се взема предвид дебита на водата.
 7. В ландшафтно строителство – геоклеткатасе използва за създаване на градински пътеки, спортни игрища, декоративни насипи.

Смарт Метал Груп предлага на своите клиенти продукти с гарантирано качество. За да гарантира комфорта и спокойствието на нашите клиенти, фирмата се придържа към политиката: в случай, че закупите продукт и той не Ви удовлетворява, ние ще го изработим отново или ще ви върнем парите.

Видове геоклетки

Монтаж на геоклетки

Геоклетките се инсталират с помощта на L-образно закрепване, което фиксира конструкцията в разширено положение, и след това се пълни с различни пълнители. За дренаж и разделяне на слоеве под Геоклетката се поставя слой мрежест геотекстил.